16:34 - Orlando nästa

Nä, nu far jag till Orlando då.
Ha det!

22:59 - Movie set & Wake Forest

Idag när jag svänger in på Katjas gata så kikar jag även in på Johannas (som är en tvärgata typ..) och ser miljoner bilar stå parkerade där. Hmm, tänker inte så mycket mer på det. Hämtar upp Katja och Johanna hos Katja, Johanna säger då att dom håller på att filmar i hennes trädgård. Fattar nada, vi kör dit och ser återigen då miljoner bilar och sen folk som sitter i sånna dära regisörs-stolar typ. Johanna frågar lite försiktigt "får jag gå in i mitt hus?" Vi smyger oss in och på baksidan är det ett helt kamerateam och massa barn och massa folk med sladdar och ah, ni fattar, diverese film grejer. Dom håller då på att spela in en reklam film i hennes trädgård för banken hennes värdpappa jobbar på. Det var helskumt, men vi stod och kikade ett tag och det var spännande :) 

hihi..

Ja, hade career planning kurs sen på Wake då. Den är helbra, tror att jag kan ha riktigt bra nytta utav det. Men det är seriöst som bara den, men det är trevligt :) I alla fall, fick några halvdana bilder på stället.. Ska försöka få lite bättre nästa gång. (Det är ju så svårt att se på skärmen när det är så soligt, höhööh)
Tord Gustafssons emsemble? hehehe

21:28 - soliga hälsningar från altanen

Såhär glad är jag när jag sitter ute på altanen i söffan och lyssnar på musik och skriver uppsats. Det är sol och det är fint! Fick lite ledigt på eftermiddagen så aaah, det gillades! De tre vännerna och Freddie finns med mig som ni ser <3
Tyvärr Tina kan jag meddela att tröjan inte är till salu.. Eller kommer du med något ännu bättre som en personlig hälsning från Freddie till mig så kan vi disskutera ett byte.
Tessie-girl - f'ck u motherf'ckaaaaaah (nu kom uttrycket som Denise så fint trodde att jag skulle gå runt och säga 24-7 när jag kom hem..)
PUSS!

17:21 - videoblogg

Och jag har inte blivit superfet. Det är bara kameran som filmar underifrån.. Ej attraktvit. Men ENJOY!

22:17 - längtar hem

Idag ska jag köra på ett mindre glatt inlägg. Imorgon kommer kanske en desto roligare videoblogg. Kanske.
Men idag, nee.
Just nu är jag trött så inni norden. Jag har inte gjort mycket men ändå är jag helt slut. Jag känner inte så hemskt mycket glädje nu alls. Jag vill hem.. Jag saknar så himla mycket grejer just nu. Mestadels fjantiga saker, men allra mest saknar jag att kunna själv bestämma över mig själv. Att vara fast i huset för att jag inte säkert kan ta bilen, eller när saker och ting är bestämda här och sen bestämmer dom sig för att vi struntar i det och ej meddelar detta för mig gör mig mindre glad. Jag saknar som bara den att kunna känna att just nu vill jag bara vara hemma eller just nu vill jag bara åka här i från. Men hela hela hela tiden har jag andra att ta hänsyn till, eller något sånt. Och jag ogillar att jag har tider jag måste vara hemma, och att när jag inte har det känner jag ändå att jag måste vara hemma en viss tid, annars får jag dåligt samvete. Det är så svårt att förklara. Men på något sätt är jag inte ledig ens när jag är ledig. Argh! Jag är trött på detta.
Och jag saknar min familj.

14:59 - vår! och college!

Okej vädret här är helt sjukt. Igår var det varmt! Idag är det ännu varmare! Åkte lite longboard förut och svettades ihjäl. Men det är så jäkla gött! :) Igår var det lite läxor och så och sen tog vi en sväng förbi Starre och satte oss sen vid poolen. Som jag skrev på fejjan så var det 21 grader vid 6-tiden igår. Och barnen hoppade i och badade!! Vattnet var svinkallt och min fot domnade typ bort när jag kände på vattnet. Men dom badade iaf, galna! Nu har jag varit ute och solat lite för första gången, men blev trött och varm. Haha, jag tror att denna sommaren kan bli jobbig om det blir så himla mycket varmare som jag hör att det blir.. 
Och nu över till studierna!
Igår började min Career Planning - kurs på Wake Forest som är det stora fina colleget här. Ska försöka ta lite bidler och lägga upp någon dag.. Kursen verkar suverän och läraren med. Men det verkar seriöst som bara den och jag kände att jag inte alls passade in på campus. Var helvilsen och jättevirrig. Men det blir nog bara bättre med tiden.
Idag började min nya kurs nr. 2 - Painting: Watercolor. Så jag går lite i min kära fars fotspår med akvarell. Hmmm, får se hur det ska gå, men det var roligt iaf! Fast det var bara jag och en till som inte hade gått kursen förut, så hon gick bara igenom basgrejer med oss idag. Jajaaa.
Idag är det fredag. Har ingen aning om vad som händer todaay, men något kul kan ju alltid hoppas på! Barnen har varit underbara dom senaste dagarna. Det gilllaaaassssss. Nä, nu måste jag gå och hämta dom.
Trevlig helg!!

22:50 - reseplaner

26/3 - 2/4 Orlando med värdfamiljen. Besök på Disney World och Universal Studios är självklart planerat!
14/4 - 26/4 Mamma, pappa & Emma är i USA!!! Första helgen spenderas med dom i New York. Sen ner hit mån-tors, för att sedan torsdag kväll åka iväg på vår lilla roadtrip ut till kusten här i NC för att sedan bege oss uppåt och så småningom komma till Washington DC.
4/5 - 8/5 Miami! Åker till Miami med dom grymma svenska tjejerna från au pair-skolan. En dagstur till Bahamas blir det nog med!
Sen när mitt år här i USA är över så har jag en extra månad som jag kan stanna på mitt visum. Då kommer Vonkitonk och Luke hit och det blir att vi ses i New York. Därefter har vi lite planer på att besöka städer som Buffalo och Niagara Falls, Detroit, Chicago, Denver, Aspen, Las Vegas, Los Angeles, San Francisco.

Sen är det lite ställen jag gärna skulle vilja åka till över en helg och så. Det är till exempel Wilmington (ONE TREE HILL!!!), Memphis (som du sa Lisa), Atlanta.. Mja, det är nog det,det. Jag skulle himla gärna vilja komma till Seattle med, men det tror jag blir svårt tyvärr.

22:11 - svar på kommentar

Wedin - Låter grymt soffi? Hur går det med longboard åkandet? Är du awesome än?:)
Jag är über awesome, fast det var ju redan innan..

Tesiegirl! (snyggt att du stavade fel, med ett s, hihihih) - Kaffor soffan, kaffor? what theeee, is that?;)
HAR DU NÅGOT BÄTTRE ORD DÅ?!?!?!! kaffar? kaffisar? kaffes?

Lovisa - HAHA, klockrent! Allt, hela du & ditt skrivande är dessutom klockrent =]
Du är braaaa! Och du! Jag kommer till DC helgen den 23 - 24 april med min familj! Och idag är det 50 dagar till Miamii
vonkaaaaa - Jag kommenterar! Jag gillar när du skriver "strunt", det är roligt att läsa när du skriver personligt. Och bilder gillas!
Ah, vesst du är grym. snart kommer en surprise till dig.. fast inte riktigt än, men snart.

Määthiii - Jag kommenterar i mitt huvud :). Läser alltid på mobilen och de tar sån nedrans tid att kommentera då. Fast de är ingen ursäkt! Jag gillar att läsa ALLT du skriver! Utom serier... Fick nog av de på vh ;-). Haha!
Hahah, mer serier blir det. Bara till dig! ;)
satan in the street - nu ska jag kommentera efter påtryckningar. hoppas det känns som att jag genuint bryr mig nu då.
akkurat kempeflott.
fast jag vet att du gillar mig ändå. löööööve
Ewa - Ja, det är sant! Du är bäst! (Efter mig förstås ;D ) Kram
haha! Jaharuu Ewa, är det så du ser det alltså? Hmm, jag vet inte det jag. ;)
Mamma - Ja, tänk att det har gått så bra, ett helt halvår utan våran Soffi. En förklaring till att det gått bra är S-K-Y-P-E. Ja, du har haft både med och motgångar, men som sagt, vad du har lärt dig! Härligt att höra om din helg, låter super. Vi packar bara sommarkläder när vi kommer. Nu är det exakt EN månad kvar tills vi lyfter mot the States. Ha det bäst, du bästa Sofia. Kramar
Soffi mamma? SOFFI?! Ja 4,5 veckor. fint serru, fiiint
emma lundh - Mjo, bäst är nog kanske lite att ta i med tanke på att jag är emma lundh.. Snygg är du iaf. ;) Pussis, i(L)u
vad vill du säga med det, emma lundh? i(L)u2 moget förresten. super!
elin lustig - du dar! sa himla fina bilder! Hoppas du har det asbra darborta, kommer sakna dig vikingettan i sommar :/ kram pa dig
åååååh. Du anar inte hur gärna jag vill vara hemma i sommar! Men du får kika in på vikingen och kolla om vårat fina medelande är kvar. vill gärna ha en bild på det! :D
Matilda - Oj så länge de är! Ja du är ju verkligen bäst :). När är de du kommer hem? :). Puss
Det går så sjukt fort! Jag fattar inget! ;) Jag kommer hem i oktober då vaa. Eller också kan vi säga att jag kommer hem när ni har den lilla reunionen (vilket kommer hända typ.. neveer!) hihih. Puuss!
Malta-Lisa ;) - Ja, du är helt enkelt grym Sofia ;) Säkert tack vare Malta! Det tror jag. Där lärde vi oss också mycket! Du, jag har en fråga. Som du tjatat så mycket om (känner igen mig så väl, man undrar "hur svårt kan det vara egentligen för dom där hemma att visa lite intresse för det man skriver"). Ska du inte resa runt i USA? Kan du inte skriva om det? Resplaner liksom. När jag är fast på en plats så reser jag via andra ;) Jag kan tipsa om Memphis! Men ja, ett 'resplaner'-inlägg vore kul!!! Kram
Du, jag tror också på Malta där. Vi lärde oss massvis utan att man visste om det. Men du det där med resplaner var helt suveränt. Det ska jag försöka fixa ihop så fort som möjligt!! TACK :) Och du skrev om Starbucks innan att dom kunde din beställning utantill, fast så är det inte riktigt. Jag brukar variera en hel del. Men min kompis kör alltid på samma och hon i kassan blev helt ställd när hon beställde en annan.. Haha, det är nog dags att byta ställe då som sagt!
mormor och morfar - Jo visst är du bäst. Men du har ju bra att brås på också. Puss och kram
Haha, bra att både du och Ewa har självförtroende i topp ;) Men det gillas, jag har ju det med liksom! Vi är ju bäst, så är det bara!
Och här är lite bilder från i lördags - enjoy!

Och en bonus till dig och bara dig Vonkis!

Vonka - Det tar emot att gå in på din blogg och läsa det här måste jag säga.. fy sjutton vad jag blir avis! Men jag hoppas såklart att du njuter lite åt mig också! Och juste, jag saknar dig. Puss
Jag saknar dig med vonkitonk! Och jag kan njuta, om du lever lite Skövde-liv (den bra sidan utav det) åt moooi. Puss!
Vonka - Hahaha, ovanstående kommentar är ju bara underbar! Jag har också en fråga, när sjutton ska vi prata på skype igen!?
Jaa, när sjutttonn?!?!? fast detta var ju länge sen, hehe.
Vonka - bowling guden soffi. Jag kan verkligen tänka mig in i hur du kände, hahahaha!
ja, hemsk känsla! eller också är det ett såntdär löjligt i-lands problem igen ;)
Vonka - Gott nytt år min superfina vän!
Gott nytt år på dig med du!
Vonka - Nu ska jag också kommentera som resten av släkten! Nu lät det typ som att jag var en del av släkten lundh och riktigt så är det ju inte. MEN jag läser din blogg och jag saknar dig. En kväll nyligen så fick jag bara sådär jätte lust att sitta och prata massa strunt med dig hela natten, då var det extra jobbigt att du inte var här ska jag säga. Det är förresten väldigt kul att läsa att du har det bra :)) PUSS
Fast du är ju nästan en del av släkta.. Nästan ;) Ja, men du. Det var ju trevligt att höra att du tycker det är roligt. Det tycker jag med är rätt roligt förstår du!
Vonka - Åh, lilla soffipropp! Du verkar ha det kanonbra, härligt att se. Härefter ska jag se till att följa din blogg också så jag ser att du överlever där borta! Puss!
Naw. Du är så gullig så. Roligt att du har kommenterat så mycket med! hihi, nej men I mean it. Puuuuss!

23:29 - 6 månader, ett halv år.

Mjaa. Nu har ni minsann fått lida.. Utan mina inlägg kan ni knappast ha klarat er. Men jag hoppas att ni har lärt er er läxa.
6 månader.
Det är helt sinnessjukt. Idag har jag verkligen varit här i 6 månader!!! Ett halvt år och det bara svischar förbi.
Har haft en himla bra dag. Eftersom vi åkte till Greensboro igår och gick ut (som var roligt btw) så sov jag länge idag. Otroligt skönt! Träffade Katja och Johanna sen och vi for till Starre en snabbis och sen till Fresh Market och köpte lite mat och begav oss till en mysig liten sjö och hade en finfin picknick. Det gillas! Träffade sedan Pipi med och vi åkte till downtown där vi hängde på ett ställe och var über coola när vi åkte longboard. Men det var sjukt mysigt. Vädret är alldeles perfekt. Nästan 80 fahrenheit som är typ 27 grader. U-n-d-e-r-b-a-r-t. Nu ikväll bjöd jag familjen på Almondy daim tårta. Det var fint det.
Antar att det borde även vara en lite mer filosofisk snutt skrivet om detta halvåret. Don't worry. Det är bara en kortis.
Just nu är det kanske inte bästa stunden för detta egentligen, MEN jag måste säga att oavsett hur många gånger jag har mått dåligt och varit nere och så, så ångrar jag inte för en sekund att jag åkte. Jag var fanimej bra som gjorde det har jag kommit på i efterhand. Det är så sjukt egentligen. Men jag tror att jag har lärt mig mycket så inni norden. Jag har varit med om mer än jag någonsin kunde tro. Både bra och dåligt. Och jag har blivit mer självständig. Jag klarar mig bra som tusan själv. Jag har inte haft hemlängtan. Eller det har jag ju självklart haft men inte alls i den meningen som vi fick höra innan vi kom hit. Och ja, hur klarar jag detta så bra då? Jo, det är ju helt enkelt så att det är för att jag är så himla bra. Ja, bäst egentligen. Jag tänker ofta på hur bra vore inte världen om alla var lika bra som jag.. Nä, nu ska jag slänga undan min bekymmer och krypa till kojs!
Love,

21:22 - besvikeeeeet

Seriöst? Var det så svårt att lämna en kommentar? Helt ärligt så är det sjukt tråkigt att inte få någon respons över huvud taget.
Mormor, mamma och Ewa - ni vet att detta självklart inte gäller er. Ni är så bra ni :)

22:48 - pretty please with cherries on top

Snälla snälla jättejätte snälla, skulle ni bara vilja kommentera en liten snabbis och bara säga vad ni vill att jag ska skriva om här. Är lite trött på att bara skriva strunt som ingen tycker är roligt att läsa ändå. Så varför inte bara göra min kväll och skriva en liten fråga eller en kommentar om det hela. Tex. mer om själva au pairandet, familjen, mig, serier (höhöhö, mest till dig kanske wedin), känslor, bilder.. Ja, ni fattar vinken. Vad jag köpte på IKEA kanske? Nej, men ah, men jo, men ja. Nu ska jag kolla ikapp Desperate, börjar äntligen komma igång med allt igen och komma ikapp. Jobbigt med det där rackarns American Idol som rör tet för mig. Fast det är himla underhållande!
Så länge kika in Maria Montazami, hon är rolig hon!

19:44 - charlotte

Haft en superhelg i Charlotte. Allt blev verkligen inte som planerat, men det var okej. Vi hade sjukt kul ändå :) Första hotellet kom vi inte till förens vid 2 ungefär för att de inte hade fått vår bokning och var otrevliga och dumma i huvudet så vi fick leta reda på ett nytt vilket var sjukt mycket lättare sagt än gjort. Men tillslut hittade vi ett. Vi har sen shoppat lite (urban outfitters, love). Hämtat upp Johanna på flygplatsen som kom tillbaka igår efter en vecka i Frankrike. Åhh, det var roligt att se henne :) Fick en liten trip runt i downtown och det var fullt med folk och bilar och shiet pommes. En college basket tunering pågick och jag tror att finalen var igår.. Vi for till det nya hostelet som gick mycket mer smidigt. Fixade iordning oss och for en snabbis till IKEA, love. Och sen gick vi ut och åt en himla trevlig och god middag. Och idag har vi åkt hem. Stannade och åt frulle på vägen och så och ah, hade det himla mysigt. Bra helg! Fast lite regning..
ja, jag orkar inte så mycket mer just nu. Bilden på Johanna är lite intern, men ah, strunt samma. Har haft LCC-möte idag med, inget speciellt direkt. Och ah, nu är jag så jäkla trött, fast vet egentligen inte varför. För såå lite har jag inte sovit.. Konstigt. Hungrig är jag med, får la äta lite av min svenska maaat!
Au revoir!

22:57 - quick update


30 kaffor (med ett starre presentkort) måste man köpa för att få guldkortet. Aaah. Och Ewa - man får lite olika små saker. Gratis påfyllning och gratis smaksättning och lite sånt typ. Ocb äran att bära ett GULDKORT.
  • I övrigt har jag varit duktig som tusan idag och istället för att gå och lägga mig igen efter att jag lämnat barnen så åkte jag till gymmet, sen städade hela huset. Damsög och pkockade. Städade barnens rum och mitt rum. Och lite småsaker som behövde göras här. YEeez, duktiga jag.
  • Lite Krankies häng med.
  • Kan tyvärr meddela att vinden är lite kylig här. Okej, inga 2 plusgrader och is och snö är det ju inte.. Jacka behövs inte, men inte heller shorts funkar just nu.. Lite synd. Men det kommer nog.
  • Det är mindre än tre veckor kvar till Spring Break då vi nog ska på någon resa.
  • Det är drygt en vecka tills jag har varit här i ett halvår. WAH
  • 41 dagar kvar tills den 14 april. Det var något som hände då tror jag..
  • Weekend i Charlotte i helgen tror jag. FINT
  • American Idol är grym. likear det då vaaa! Många duktiga personer. Och fin jury. Steven Tyler.
HEJDÅ

23:35 - starbucks gold card

Idag fick jag mitt guldkort från Starbucks. Det är vackert som tusan och jag är glad! Hihih. I övrigt har jag lärt mig spanska idag igen, och tyska! Privat lektioner av Katja samtidigt som jag lär henne svenska. Det går super och vi är rackarns bra alltså!

22:53 - happy birthday

Jag mår så himla bra. Idag fyllde min söta lilla tjej 6 år. Wihooo, hon var så glad och söt hela dagen. Och jag med! Fast nu blev jag trött så det blir inget mer..

RSS 2.0