00:45 - Familjen del 3 [Outer Banks, Virginia Beach, DC]

Okej, sista delen av min tid tillsammans med min familj blev då på en liten roadtrip som bestod av först en tur ut till the Outer Banks, på kusten här i North Carolina. Senare upp till Viriginia Beach i Virginia och sist men icke minst huvudstada Washington DC. hehee.

Så efter lunchen med mina värdföräldrar förra torsdagen for vi utåt mot kusten. Stannade på Tanger Outlet på vägen och shoppade lite converse och så. Eller lite och lite.. Det var ju en del. Men jaaa. Sen stannade vi på något hotell i en stad på vägen där. Inget speciellt direkt.
Sen fredagen blev det the Outer Banks då som är som ett.. rev typ utanför kusten. Vädret var inget bra alls vilket var tråkigt. Det blåste och var inte varmt alls, så intrycket av det stället var tyvärr lite besviket. Det var rätt fint, såg lite ut som Danmnark tyckte jag och så.. Oui. Där kollade vi även på platsen där bröderna Wright flög första flygplanen då vaaa. Sen fortsatte vi upp och till Virigina Beach då, som jag tyckte var riktigt najs, men tyvärr  var vädret typ ännu sämre där. Jäkla oflyt vaaa. Där var vi iaf ute och åt en finfin påskmiddag på långfredagen.
IHOP. Jag keeeekar "Swedish Pancakes" med lingonberries

Lördagen sen bar det av uppåt mot DC. Det tog ett bra tag och trafiken var jobbig. Men jag och Emma kollade på Solsidan som jag fick utav dom när vi träffades i New York! Wihoo. (Jag såg första avsnittet när det började, men gillade det inte något vidare, och nu har jag sett säsong 1 och tycker minsann att det var bättre än jag trodde.. Inget Vänner kanske, men helt okej!) När vi kom till DC så började vi turista direkt typ. Kollade på Pentagon och minnesplatsen där från 11 september. Sen vidare och kollade på alla militärer som dött i krig och så's gravar på Arlington Cemetery. Massvis med vita gravstenar, men på något sätt tyckte jag inte att det var så.. känslosamt. USA har bannemej satt sig själv i situationen. Vaktavbyte vid Okände soldatens grav var lite roligt iaf. Såklart superseriöst och helweird, men ah kul. Till hotellet sen och gick ut och åt..
Söndagen var det mer sightseeing då. Vi kikade först in Vita huset. Mja, det finns inte så mycket mer att säga om det. Det var massa grejer framför huset för något slags påskevenemang. Washington monument sen, aka pinnen. Och lite annat grejs här och där. Ett museumsbesök med. Space & Flight.. något. Om raketer och flygplan och hela skiten. Det var helt okej. Sen på kvällen ut och åt igen då va.
Måndag - sista dagen. Jag var sjukt trött och grinig som bara den på morgonen, kanske för att det just var sista dagen. Iaf, tog en nap i bilen när dom åkte runt och kollade på andra saker, som jag kanske inte var mega intresserad av. Sen var det bättre. Stor del av dagen spenderade vi på Newseum, ett annat museum då om nyheter. Jag tyckte att det var riktigt spännande faktiskt. Mycket om journalistik och så och sen massvis om när Berlin-muren föll och 11 september. Mycket mycket intressant, yes. Sen for vi typ till flygplatsen och ah, där hade vi vårt sista (av några miljoner) Starre-besök och sen blev det till att säga farväl. Det var sjukt jobbigt just då och när jag hade gått igenom säkerhetskontrollen gick jag runt där för mig själv och snyftade.. haha. Menmen, flyget var självklart försenat och skit. Men jag kom hem tillslut. Hem till Winston-Salem. Yeah.
Bilderna längst ner till höger visar löpsedlarna efter 11 september. DN var med minsann. Dom andra är det som bevarats från masten på ena huset.



21:30 - sorgligt men sant

berättade precis för min värdfamilj att jag inte kommer att stanna ett år till (vilket man har möjlighet att göra, och vilket mina värdföräldrar har frågat mig om x antal gånger). jag är ledsen nu, fy sköen va jobbigt det blev nu då. blääääääääääää. får ta och kolla på grey's och hoppas att det blir bättre.
hade tänk sätta upp lite bilder från en toppendag men nej inte just nu

00:03 - Familjen del 2 [Winston-Salem]

Lite snabbt tar jag Winston-delen nu då, eftersom jag hade lovat.
Sååå, förra söndagen så for vi hem hit till Winston-Salem, USAs metropol. Typ. Nej, men det var lite krångel och flyg var inställt och blablabla, men vi kom hit, och bara en halvtimme senare än planerat, så det var fint.
Måndagen sen spenderades först med ett litet häng på Krankies och mamma, pappa och Emma fick träffa Katja & Johanna, så trevligt så! Sen tog vi (eller snarare Katja) med dom på en rundtur runt staden och berättade allt. Eftersom att jag är otroligt beläst och kan allt om staden så lät jag henne som nybörjare att göra det istället.. Vi tog en sväng till Old Salem och så, sen även en tur till Krispy Kreme fabriken, doughnuuts! Och sen en picknick i Reynolda Park. Himla mysig och bra dag!
krankies!
Old Salem


Old Salem

krispy kreme!!
Tisdag var det visning av huset mitt och så, haha. Sen iväg till Wake och visade det, eller mja, jag och Katja hade lektion så dom gick mest runt själva, menmeen. Sen en lunch på the Loop. Åh, det är så roligt att dom vet alla ställen nu! På eftermiddagen stannade Emma här och var med mig när jag jobbade typ. Och sen på kvällen så hade tjejen en teater i skolan så vi åkte och kollade på den, hehe. Sen sov hon här. MYS!
pappa på wake
wake forest
Onsdag var det en sväng till Wake igen, behövde fixa lite. Jag, mamma och Emma var då även på manikyr, hihi. Det var allt mysigt! Lunch ihop och så sen med. På kvällen senare var jag själv med barnen så vi åkte till Chuck-E-Cheese med mamma och Emma och åt pizza och barnen fick spela på miljoner spelautomater och så, så det var en lyckad kväll!
Torsdag.. Hm, hade lektion igen, så än en gång tillbaks till Wake. Fast innan det var det en sväng till Starre så dom även fick träffa Pipi! :) På lektionen hade vi jobb intervju-träning och vi var alla tvugna att ha kavaj och grejer på oss. Americanos. Senare blev det även en lunch hela familjen ihop med mina värdföräldrar, det var supertrevligt tycker jag! Himla roligt att dom hann och träffa varandra.. Hehe.
och den fina tobaks fabriken som är näst största producenten i usa (!!!!) och winstons stolthet, får avsluta winston-avsnittet.
Nej, men det var det det!
Idag fyller Pipi år här och vi gjorde världens grej, men det får jag ta imorgon då grejen fortsätter då med. Hej&hå. Och sen Miami om en vecka. Fiiiin serru, fint!
PUSS!

23:40 - Familjen del 1 [New York]

Okej, nu hade jag jag planerat att sitta hela eftermiddagen innan barnen kommer hem med att skriva om det hela och nu har tiden tickat iväg, men jag kör så mycket jag hinner! :D
(update: okej, nu är klockan 7 och nu är jag nästan klar.. det är alltid så med mig, undrar varför..)
(update #2: okej, nu är klockan 20 i 12 och jag är klar. va sköen?)


Förra fredagen, tidigttidigt på morgonen så for jag iväg och tog planet upp till Newwan, efter en taxi-resa kom jag till min värdmammas lägenhet och ute på gatan stod min ääälskade mamma! Jag betalade och slängde mig ut ur taxin utan min väska, och kramade henne och grät som bara den! ååh :) Emma och pappa kom direkt innifrån och tårarna bara rann! Kramade dom alla tre hårt som tusan!! Och min lilla pemmie var så stor, fattade inget! Men den chocken la sig efter ett tag (tror att det var för jag är så van vid att krama en 6-åring istället för en 12-åring som är större än mig. kul.). Så fredagen sen spenderade vi med först att prata och jag fick så fina påskpresenter från folket hemma. Puss på er! En fika blev det självklart med FARMORS BULLAR och KAKAAA. Aaaah, så underbart! :) Ut och allra först till Starre, såklaart! En tur ner så Emma fick åka ut med Staten Island-färjan och se Frihetsgudinnan, med mamma. Jag och pappa gick en sväng istället och satte oss på en pub ett tag :) Sen var det lite shopping och grejer som gällde. Behöver kanske inte ta allt så himla detaljerat.. Vi var i SoHo och på kvällen efter en myyysig vilostund i lägenheten så gick vi till Hard Rock för emmis skull, eftersom hon var sjuk sist och inte kunde följa med.. Väntetiden var.. 2 timmar kanske? PISS.
FIKA!

STARRE!
STATEN ISLAND FERRY, AMERICANO, CONVERSE I CONVERSE-AFFÄREN, JAG & EM PÅ HARD ROCK, WIHOO!

Lördagen var det först lite promenix runt och så, och en till fika på FIKA. wiiieee. Dock var den svenska tjejen sur och man fick inte heller någon grädde till kladdkakan (vilket gjorde min kära far lite.. besviken). Efter det begav vi oss till en teater och kollade på Mamma Mia! Mamma var glad som bara den. Och jag gillade den med måste jag säga :) Fick ingen Fantomen-vibb, men det kanske var för att man kan historien sen tidigare.. Yes. Efter det blev det middag på Applebee's som var mycket trevlig och sen en sväng till Urban Outfitters med mamma och Emma. Det regnade som sköööen och blåste och åskade och ah, det var pissigt helt enkelt! Lite mys på kvälla sen.
Söndagen började med en frulle ute på ett typiskt amerikanskt ställe med bås och så ni vet, med pannkakor och hela faderullan. Sen en tur runt i Central Park som bjöd på betydligt bättre väder än för 2 år sen. Det var mys och vädret var finfint! Ett sista besök på Starre innan vi tog planet hem hit till Winston-Salem.
Just nu sitter dom på planet hem till Sverige. Och här är jag, i mitt lila rum och allt är tillbaks som vanligt. Men jag mår fint!
Tar en del av resan i taget nu.. Winston-delen kommer kaanske imorgon!
Gooood Night!

23:12 - home alone

Jag är hemma, själv.
Min älskade familj är någon stans mellan DC och New York..
buhuu.
Det har varit grymt med dom dock. Bästaste bästaste BÄST!!!!
Tar allt imorgon.. Jag lovar. Typ.
Godnattis

22:18 - i'm having such a good time

Jag har varken tid eller ork eller lust att skriva så mycket just nu. Jag är trött som bara den egentligen, men det är så himla kul att ha dom här!
Vi har gjort allt här typ (visst, det är inte så mycket). Typ Krankies, Starre, Wake.. Det är väl dom platserna typ som jag har skrivit en del om.. Sen lite mat-ställen (såklart, eftersom det enda vi gör här är att äta och dricka kaffe). Picknick i Reynolda Village och en liten sväng genom Old Salem för mammas och pappas skull, bara mest en gamla hus och skit. Mja, Emma sov här i natt och var med mig under ett vanligt arbets-dygn typ. Roligt roligt, hon har verkligen sett mitt liv i sitt rätta jag, med allt bra och allt dåligt. Super! Igår var vi och kikade lite på skol-teater som tjejen var med i, hihi. Dom är så söta! Idag har jag, mamma och Emma varit och gjort manikyr och grejer, mysigt så. Sen har jag, barnen, mamma, pappa och Emma varit på Chuck-E-Cheese och ätit pizza och barnen har sprungit runt och spelat på alla tänkbara olika maskiner och spel. Men jag har det bra som sagt! Ska sammanfatta allt ihop med New York och roadtripen, som vi börjar imorgon, lite senare sen. MED BILDER :) hihehehoohoh. Nä, nu ska jag kika på ett nytt avsnitt av Cougar Town!
HHAAAA DEEETTTT

09:21 - hemma från newwan!

Nu är jag hemma från New York då va. Det var grymt! Min familj är bäst och jag mår bra! Men nu ska jag inte sitta här, nu ska jag iväg och träffa dom igen och visa dom runt här lite i grymma Winston.. Heheheee. Nej, men en liten svängis iaf! Och solen skiner och jag har shorts och det är varmt och det är BRAAAAA!
hej!

Matilda: det klockslaget som jag skriver i rubriken? Det är vad klockan är här just nu när jag skriver det.. Eftersom ah, det inte är samma så tänkte jag att det är lättare för er att fatta när jag skriver ut det. Fattar du? ;) PUSS!

22:20 - imörn!

käkar halstabletter, alvedon och ipren om vartannat. dricker massvis med vatten coh te. och lite sushi på det. nu ska jag sova för jag ska bannemej inte vara sjuk imorgon! väskan är packad och 4:30 går jag upp. halv 9 är jag i new york. äntligen!
WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH.
jag är nervös.
jag dör!
godnatt

22:54 - dear diary

Jag är trött och måste verkligen sova. Har miljoner saker att göra imorgon!!! Och dessutom känner jag att jag har lite ont i halsen, hoppas INNERLIGT att detta bara är tillfälligt!
Tänkte bara berätta om det absolut roligaste idag var när jag skypade med Emmi och hon läste lite i sin dagbok från hennes cup. Marielle hade skrivit åt Emmi en dag, såhär stod det:
Matsedel
Pasta med köttbullar
Kyckling, ris och någon sås YUMMIE!
[...]
Jag fick smaka på Emmas munk och godis
och hon fick smaka på en gurkbit och en rädisa,
nyttigpetter som jag är!

Haha, Marielle. Det gjorde min dag när Emma läste det! ;)
Nä, nu lite Am Idol innan jag somnar!
Gud, jag måste städa! Jag sover just nu med skor i sängen..

23:30 - krankies, with love

i love krankies. kaffet är fint. satt och gjorde lite läxor där idag för jag var.. trött på att sitta hemma antar jag, det var super. åh, fint ställe.

21:50 - soooolen är här

Hahah! Mikroskåp, med å också! Självklart var det inte ett mikroskop vi kollade på saturnus i. Tack för det NO-Ewa
Såhär gött häng hade jag det på altanen en stund idag då va. Starres is-vanilj-latte är inte att leka med!

Imorses bjöd jag över Johanna & Katja på frulle vid poolen, så snäll var jag! Ägg, bacon, våfflor, kaffe och frukt och ah massa grejs. Fint vare! Varmt var det med, inte klarblå himmel tyvärr. Den kom senare. Var iväg och klippte håret en snabbis, bara topparna och det var gött. Sen en sallad från the Loop och lite chill och solande i Johannas trädgård. Mys. Mja, vad mer? Jag har pissiga läxor och har kommit på att jag aldrig mer ska plugga. Just nu i alla fall. Så ska la göra klart en av dom nu då. kul.
PUSS!

23:32 - fin dag & pajad bil

Hm.
Jag vill göra något roligt för er. Har så svårt för att komma på något bra bara.
Jag kan berätta att jag hade en bra dag idag, vilket var skönt. Chillade runt i downtown. Åt brunch på ett ställe och ah, njöt av vädret. Hade au pair-möte på Krankies med världens absolut bästa LCC. Megan är grymgrymgrym. (jag berättar allt för er senare mamma och pappa). En liten picknick utan mat i gräset i Reynolda Village (mys!). vädret är finfint.
En annan sak, jag pajade en av bilarna idag. Hatar Saaben: manuell, gammal, äcklig, tröga pedaler som jag knappt når fram till. piss-bil. Kopplingen knäckte till och blev helt lös helt plötsligt och bilen dog mitt i gatan. Hade inte en chans att få bort den där i från. Blev världens kö bakom mig och jag dog! Hade precis cabbat ner innan med, det skulle vi inte ha gjort. Så där satt vi mitt i gatan. Jag, Johanna och Belle. En snäll gubbe hjälpte oss att putta den åt sidan iaf (fast fortfarande mitt i gatan). Och sen på med varningsblinkersen och fick sitta och vänta en kvart eller så på att min värdpappa kom och hämtade upp oss. Bilen blev stående där i 45 min till innan bärgningsbilen bärgade hem den. Imorgon ska den in på verkstaden. Piss. Men min värdpappa bara skrattade åt mig och att jag skämdes så. INTE KUL. Jaja, det var det jaa.

23:53 - svaren och dagen (rimmar.. nästan inte alls)

Nuuu Ellen kommer svaren! :)
Var det jobbigt mycket folk eller är det typ låg säsong?
Det var sjukt mycket folk! Mina barn hade Spring Break det var därför vi var där. Alla har ju inte det samtidigt men antar att det var flera som hade det samtidigt nu iaf. Och sen var det typ enda dagen det inte regnade alls, så tror att många passade på att åka dit då.
Var grejerna (godis, sovenirer etc) väldigt dyra?
Mjaa, inte väldigt dyra.. Eller joo kanske. Det enda jag köpte var Bertie Botts bönor i alla smaker som kostade typ.. 10 dollar, alltså nästan 70 kr. Och chokladgrodan som också kostade ca 10 dollar. Så det var ju inte alltför billigt kanske. Sen kunde man köpa Gryffindor-mantlar och sånt som kostade typ 800 kr.. Trollstavarna var inte sååå dyra. Kanske 200 kr. Eller det är ju inte billigt men aah ;) De allra populäraste sakerna, mantlar & halsdukar och så var dyrare än koppar och aah, t-shirtar och sånt var lite billigare.
Och hur fungerade det egentligen inne i Ollivanders trollstavs butik? Var man typ tvungen att stå i kö? Fick alla en likadan stav som Harrys?
Åååh, det var så roligt! hihi. Stod i kö i typ 45 min för att komma in! Sjuukt! Men jag hade tid så det gjorde mig inget :) Man kom in i ett rum då med hyllor med trollstavar och kartongar låååångt upp i taket och sen stod Ollivander där då och så gjorde dom den där grejen i filmen. Sen fick man gå in i ett till rum och där kunde man köpa massa saker då. Det fanns en rackarns massa olika trollstavar och en sektion med karaktärernas, Harrys, Rons, Hermiones, Voldemorts, Dumbledores och så. Lite roligt ;) Sen fanns det även en massa andra grejer man kunde köpa. Papper, pennor, böcker och aah, en massa olika souvenier.
Lisas frågor:
Sålde dom Ravenclaw halsdukar?
Oooh ja! Dom sålde allt i alla fyra elevhemmens färger och former ;) Fast Gryffindor halsdukarna tog slut på flera ställen märkte jag..
Och träffade du på någon av dom?
Hmm, njaae. Inte mer än på den underfara färden: Harry Potter and the Forbidden Journey. Åååh, den var så bra! Harry, Ron, Hermione, Dumbledore, Hagrid och aah, alla dom andra var med! Och Hedwig förstås!

I övrigt. En pissig pissig dag. Hade som tur var mormor & morfar på andra sidan Skype under en lååång stund. Har svårt att förklara det hela. Kanske kommer senare. Men är lite trött bara.. Alltså inte sov-trött utan trött på't. Eller neej. Skit samma. Den som vill veta kan skypa med mig istället eller något annat. Ikväll har jag jobbat. Fick dock besök helt appro på av Katja, Johanna och Pipi. Dom kom med pommes som blev över från deras middag på Five Guys (haha) och sushi. Haha! Nä, men det var så gulligt så! :) Har en jobbig research och uppsats att skriva tills på tisdag i Career Planning-kursen. Och en till grej tills på torsdag. Aaah. Jag vill inte plugga igen. Aldrig mer alltså! BLÄ.
godnatt

23:14 - stress, stress, stress och saturnus

Först puss till Denisis som jag pratade med igår och som skrev så fint om mig på sin blogg. Du är bäst! Nu till idag: Stressig dag som tusan. Började redan tidigttidigt imorses med massa tvätt och skit samtidgit som jag skulle få upp barnen, fixa lunch (tjejen har fått för sig att jag ska fixa lunch till henne varje dag för att hon inte gillar maten man får köpa i skolan, wihoo), fixa frulle och få iväg dom med allt dom skulle ha.. i tid. Men det gick. Iväg med dom och sen hem. Dusch och fix fort som attan för att sen hämta upp Johanna. Och for iväg för att träffa Belle, den nya au pairen från Thailand istället för Nut som ju åkte hem. Supergullig liten tjej! Hihi. Jag gillar thailändskorna :D Vi for även till ett nytt ställe vi inte hade varit på innan, Breakfast of course! Finfint varee!
(kolla in stjärnhimmelen, nästa som i Harry Potter)
Så efter en asgod frulle for jag snabbt vidare till Wake för lektion igen. Det var.. jobbigt. Vi gjorde gruppintervjuer. Blä. Men jag lär mig asmycket på denhär kursen så det är BRA! Snabbt till en affär och handlade lite grejer och sen hem och vek tvätt. Hämtade killen vid bussen. Hem och jobbade stenhårt på ett projekt han har tills imorgon. Och eftersom jag är mycket mer nogrann blev jag lite frustrerad inombords men tänkte att det är hans val, så jag sket it. Seeeen hämta vi tjejen från hennes play rehearsal, dom ska spela upp en teater om två veckor, haha så söta! Hem igen och gjorde klart det rackarns projektet. Sen iväg igen med grabben på hans första baseball match i år. TRöök! Men det gick. Hem igen och fort som tusan steka lite pannkakor till barnen och sen få dom i säng vid 9. PJUUH.
Gick ut med soptunnan och träffade då på grannarna som är så trevliga så! Dom bjöd över mig att kolla lite på Saturnus, som man tydligen kunde se ikväll, i deras mikroskåp. Lite coolt. Stod ute och pratade med dom ett bra tag om allt möjligt.. Försökte lära dom lite svenska.. det gick sådär. Men en grymt avslut på en otroooligt hektisk dag. Nu är jag trött, så jag lär somna till kvällens avsnitt av Greeey's. men HA DET!
och Ellen, imorgon tar jag svar på dina frågor! ;)

22:56 - Harry P.

Äntligen. Filmen har varit klar ett bra tag men YouTube och Videofy.me har krånglat som tusan så jag har inte kunnat ladda upp den. men NU finally. Here you go!

The Wizarding World of Harry Potter from Sofia Lundh on Vimeo.

 

Här är även en film från själva HP-turen. Eller nej, det är bara kön, men det är genom Hogwarts!

 


19:45 - Orlando, FL

Jag beklagar förseningen men jag har verkligen lagt ner mitt liv i denna underbara film om min semester (kanske inte riktigt, men det tog tid ska ni veta!!). Pga att Harry Potter är min passion at the moment så kommer (så fort jag orkar) en film om bara HP-världen. Men här kommer i alla fall övriga semestern! Jag besvarar mer än gärna eran frågor och kommentarer, heheh.
ENJOY!

03:11 - home

Nu är jag hemma, jag är trött. Tar allt imorgon.
Godnatt

RSS 2.0